UF är viktigare än någonsin för att kunna återstarta Sverige

Rekordmånga ungdomar var UF-företagare i Västernorrland under förra läsåret. Nu siktar regionchefen Erik Eriksson ännu högre och vill ge fler unga en tro på sin egen företagsamhet och sina entreprenöriella förmågor.

Mitt tredje läsår som regionchef för Ung företagsamhet Västernorrland är nu i startgroparna. Ett läsår som av allt att döma kommer att bli unikt i många avseenden. Förra året fick hela 924 ungdomar möjligheten att driva UF-företag i Västernorrland vilket är rekord i länet, nu satsar vi mot att ännu fler ska få den möjligheten.

Efter en annorlunda vår i coronapandemins spår, med digitala skolbesök och arbete på distans ska nu en ny årskull med energifyllda elever tas emot. Gymnasieskolorna slår upp sina dörrar för att ta emot elever igen, grundskolorna likaså, vilket innebär att vårt viktiga arbete kan fortsätta, om än i lite annan kostym.

Återstart av Sverige

Nu står vi inför en höst där digitalisering och ett förändrat arbetssätt är fundamental för att vi som organisation skall kunna fortsätta att ge unga människor en tro på sin egen företagsamhet och sina entreprenöriella förmågor. Ett uppdrag som nu är viktigare än någonsin för att tillsammans kunna återstarta Sverige.
Att ge ännu fler unga möjligheten att träna på färdigheter som uppmuntrar till initiativtagande, kreativitet och företagsamhet tror jag är en grogrund för såväl bättre självkänsla som mod. Precis sådana egenskaper som vi nu behöver för att ge bränsle till återstarten av företagsamheten i stort.
Vi står fortsatt rustade för att ta ansvaret som den viktiga samhällsaktör vi är, och vi är redo att ge ännu fler ungdomar möjligheten att växa som människor och få möjligheten till att tro på sin egen företagsamhet i skolan.

Fyller 40 år

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som sedan 1980 har gett barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. I år fyller alltså organisationen 40 år vilket i sig är unikt och värt att fira. Men, låt oss istället fira tillsammans när vi återstartat Sverige igen, och den resan börjar med våra ungdomar.

 

 

 

 

 

Erik Eriksson Regionchef,
Ung företagsamhet Västernorrland

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here