Fortsatt ökning för Höga kusten

Höga kusten fortsätter att locka allt fler besökare, även utanför sommarens högsäsong. Foto: Höga kusten destinationsutveckling

Höga Kusten kan visa nya rekordsiffror för 2019 med totalt 636 497 gästnätter, en ökning med 22 procent mot tidigare all time high.

Sedan 2010 har gästnätterna i Höga kusten ökat med 66 procent. Mia Karlsson, vd för Höga Kusten Destinationsutveckling ser en allt starkare trend att fler besöker området även utanför högsäsong.
– I år är det extra roligt att se att våra insatser för att lyfta nya säsonger så som till exempel den i Höga Kusten så magiska hösten nu också bär frukt. Att 60 procent av ökningen inom camping-segmentet sker utanför huvudsäsong är särskilt glädjande, säger hon.

Fler campinggäster

En analys av inkvarteringsstatistiken visar att gästnätterna på destinationens campinganläggningar ökar kraftigt redan i maj månad (+5 983), men även i september (+12 482) och oktober (+7 297). På helårsbasis ökar antalet övernattningar inom camping med hela +31,1% mot ifjol.
– För företagens lönsamhet är det viktigt att besökarna hittar till oss även utanför sommarmånaderna, säger Mia Karlsson.

Strategiskt samarbete

Hon menar att ett stärkt strategiskt samarbete mellan näringen och det offentliga, tillsammans med en större medial genomslagskraft är orsaker till att fler besökt Höga Kusten under 2019 än någonsin tidigare.
– För att fortsätta skörda framgångar även i framtiden är det nu extra viktigt att vi tillsammans fortsätter resan mot fler starka reseanledningar och attraktiva upplevelser i hela Höga Kusten-området. ” säger Mia Karlsson.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here