IT-bolagen som tar in nya pengar

De tar in nytt kapital för att kunna växa på nya marknader. Martin Thunman, vd för Crosser Technologies och Sara Zetterberg, vd för Haldor.

Två Sundsvallsföretag tar in nytt riskkapital för att kunna expandera på nya marknader. Haldor, som utvecklar pedagogiska verktyg, tar in 3 mkr och Crosser Technologies, 30 mkr.

Crosser Technologies tar in 30 mkr i en ny investeringsrunda. Sundsvallsföretaget är pionjärer inom realtidsteknologier och har tagit fram en plattform för dataanalys och maskininlärning som genom en analysmotor bearbetar data i realtid och hjälper företag att samla in, analysera och integrera maskindata med resten av verksamheten.
– Vi är väldigt glada över att få in två nya investerare med starkt intresse av industriella teknologier, säger Martin Thunman, vd och medgrundare av Crosser.
– Den här finansieringsrundan gör att vi kan expandera internationellt, bygga ut vårt partnernätverk och investera ytterligare i utvecklingen av vår tekniska plattform. Första steget blir att expandera till Tyskland, det ledande industrilandet i Europa, säger han.

Tysk investerare

Investeringen leds av Industrifonden och tyska 42CAP med existerande investerare Spintop Ventures, Almi Invest och Norrlandsfonden som medfinansiärer.
– Förutom att vara en av de största marknaderna i världen så har Tyskland tagit ledarrollen gällande digitalisering av tillverkningsindustrin genom begreppet Industry 4.0, säger Alex Meyer, parter på 42CAP.
– Vi tror att Crosser har en väldigt stor möjlighet att bli en viktig leverantör av digitala system i Tyskland men även globalt och vi ser fram emot att stödja företaget på resan, fortsätter han.
Samtidigt tar ett annat Sundsvallsföretag, Haldor in 3 mkr i en nyemission.
– Med investerarnas kapital och kompetens ombord kan vi ta nästa steg i vår utveckling, säger Haldors vd Sara Zetterberg.

Minskar administrationen

Haldor utvecklar digitala pedagogiska verktyg för lärare och elever och är ensam om att erbjuda en plattform där användarna kan stanna kvar i Microsofts programvara. Därmed slipper de växla mellan olika miljöer, vilket gör att en lärare kan spara flertalet timmar i veckan på minskat administrativt arbete.
Investerare är Almi Invest och Andreas Eng.
– EdTechmarknaden är en av de snabbast växande marknaderna i världen, bland annat eftersom skolan behöver enkla verktyg för att nå digitaliseringsmålen. Här ligger Haldor väl positionerat med sin innovativa tjänst, som förenklar pedagogernas arbete, säger Eva Nordlander, fund manager på Almi Invest.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here