Miljardkoncern tar över tillväxtföretag i Sundsvall

Assemblin tar över Niab i Sundsvall. Hans Karlsson, projektledare NIAB, Leif Pettersson, regionchef Assemblin El, Håkan Nilsson, vd NIAB, och Fredrik Allthin, vd Assemblin El, skakar hand för affären.

Ägarna till Norrlands Industrimontage, ett av länets mest snabbväxande företag, säljer sitt företag till miljardkoncernen Assemblin El.

Niab har sedan starten 2012 haft en snabb tillväxt och placerar sig på åttonde plats i den senaste tillväxtligan i länet. I dagsläget har företaget 38 anställda och en omsätter cirka 73 mkr. Efter förvärvet blir Niab en ny filial i Sundsvall för Assemblin med inriktning mot industri.
– Det känns väldigt roligt att bli en del av Assemblin. Vi har redan ett starkt erbjudande och en solid verksamhet, som nu får möjlighet att utvecklas med hjälp av Assemblins stora resurser och bredd, säger Håkan Nilsson, vd för Niab och en av de två huvudägarna. Parterna har haft kontakt under en tid, och även samarbetat kring jobb i Östrandsprojektet.
– Niabs verksamhet är ett bra komplement till oss i norra Sverige och förstärker vår serviceverksamhet samt vårt erbjudande inom industri, säger Fredrik Allthin, vd för Assemblin El.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here