Allt fler domäner registreras i Sverige

Rusningen efter .se-domäner var större än någonsin under 2017. Nära 675 000 nya registreringar gjordes under förra året, en ökning med över 130 procent från 2016 och nytt rekord. Det visar statistik som Loopia sammanställt.

Antalet nyregistrerade .se-domännamn under 2017 är det högsta antalet någonsin och mer än dubbelt så många som det tidigare rekordet från 2011.
– Den rekordhöga siffran tyder på att intresset för toppdomänen .se ökar både i och utanför Sverige. Det gör det extra viktigt för privatpersoner och företagare att registrera och skydda företagsnamn, varumärken och idéer som .se-domännamn innan någon annan hinner före, säger Jimmie Eriksson, vd på Loopia.
Antalet aktiva .se-domännamn låg vid årsskiftet på cirka 1,9 miljoner, en ökning med över 30 procent på tolv månader.
Även under de första månaderna under 2018 har antalet nyregistreringar fortsatt på en hög nivå. Att finnas på internet med e-post och hemsida är viktigt för både privatpersoner och företag. Det bekräftas av Loopias rapport Svenska företag på webben 2017 där hela 96 procent av svenskarna svarar att de förväntar sig att företag har en hemsida vars webbadress ofta består av ett .se-domännamn, säger Jimmie Eriksson.

Så väljer du rätt domännamn

  • Välj ett domännamn som över ensstämmer med ditt företagsnamn för att minska förvirring och enkelt hittas på webben.
  • Välj ett domännamn som är lätt att komma ihåg, uttalas så som det skrivs och inte är en förkortning.
  • Komplettera ditt domännamn med vanliga felskrivningar och stavfel (till exempel loopia.se och lopia.se) samt med och utan specialtecken som till exempel å, ä, ö.

Källa: Loopia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here