Ånge klättrar mest på rankingen

Timrå har fortsatt det bästa företagsklimatet i Västernorrland. Ånge klättar mest på Svenskt Näringslivs ranking medan Sundsvall backar mest.

Svenskt Näringslivs årliga undersökning av företagsklimatet i landets kommuner visar att det sammanfattande omdömet för Ånge kommun har blivit bättre jämfört med förra och kommunen har fått högre betyg i nästan alla frågor.
– Det är mycket glädjande att arbetet med företagsklimatet i Ånge kommun äntligen bär frukt och nu även speglas på rankingen. Företagen upplever till exempel att kommunen inte konkurrerar med de privata företagen i lika utsträckning som tidigare. Sen har kommunen enligt företagen skärpt till sig när det gäller upphandlingar, säger Svenskt Näringslivs regionchef Anna Hedensjö Johansson.

”Jag är jättestolt över resultatet och det sporrar oss

ytterligare i vårt fortsatta arbete”

Precis som tidigare år är Timrå i en klass för sig när det gäller företagsklimatet. Kommunen har målsättningen att bli bäst i Norrland och i dagsläget har man bara en kommun, Nordmaling på plats 44, före sig i rankingen.
– Jag är jättestolt över resultat och det sporrar oss ytterligare i vårt fortsatta arbete. Det här visar att vi har en potential att nå målet – Norrlands bästa företagsklimat, kommenterar näringslivschef Christian Söderberg.
Timrås framgång bygger till stor del att man får högt betyg i den tyngst vägande rankingfaktorn, det sammanfattande omdömet om företagsklimatet där företagarna får ge ett samlat betyg på hur de upplever hur det är att driva företag i kommunen. I den kategorin placerar Timrå sig på plats nummer 11 i landet.
Sundsvalls kommun får sin lägsta notering någonsin, något som grundläggs i företagens dåliga betyg.
– Det är mycket som händer i Sundsvall som är positivt men årets enkät visar tydligt på att det finns en rejäl förbättringspotential när det gäller företagsklimatet, säger Anna Hedensjö Johansson.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here