Nya studentbostäder får tydlig miljöprofil

K2A planerar även för studentbostäder på norra sidan av Selångersån, intill universitetet.

De nya studentbostäderna vid förrådet i Sundsvall byggs med trästomme, miljöcertifieras enligt Svanen och förväntas tilldelas högsta miljöklass.

F

astighetsbolaget K2A har dragit igång bygget av 231 studentbostäder vid Förrådet i centrala Sundsvall. I planen finns även ett LSS-boende med sex bostäder. Projektet, omfattar sammanlagt tre huskroppar med total uthyrningsbar yta om cirka 5 300 kvadratmeter.
Enligt bolaget väntas Förrådet miljöklassas enligt den högsta miljöklassificeringen i linje med K2A:s gröna strategi.

Dark green

Byggnaderna uppförs med trästomme och kommer att miljöcertifieras med Svanen. De bedöms därtill bli klassificerade som ”Dark green”, den högsta miljöklassificering enligt CICERO:s metodik som även ligger till grund för klassningen av K2As ramverk för gröna aktier.
– Vi ser fram emot detta energieffektiva och Svanenmärkta projekt i Sundsvall som vi bedömer kommer att uppnå CICERO:s högsta miljöklassificering, säger Johan Knaust, VD på K2A.

Intill nuvarande studentbostäder bygger K2A ytterligare 231 lägenheter vid Förrådet i centrala Sundsvall.
Yteffektiva ettor

Studentbostäderna kommer att bli välutrustade och yteffektiva med ett rum och kök med diskmaskin samt badrum med tvättmaskin. Färdigställande och inflyttning är beräknat till första kvartalet 2022.
– Bostädernas höga standard i kombination med en rimlig hyra i ett attraktivt läge nära Mittuniversitetet tror vi kommer tas emot väl av studenterna, säger Johan Knaust.
I närheten planerar K2A även för studentboenden i projektet Åkroken vid Selångersån intill universitetet.
– Efter färdigställande av Förrådet och Åkroken kommer K2A att kunna erbjuda närmare 500 studentbostäder i Sundsvall, säger Johan Knaust

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here