Hon hjälper människor att hitta hem

Som mäklare kommer man in i människors innersta.  Ester Hemström visste tidigt
att hon ville vara den som hjälpte till att fixa problemen. 

Jag startade mitt första företag när jag var nio år, då sålde jag batik-t-shirts, ringar och smågodis. När jag var elva gick jag över till att sälja godisremmar på marknader runt om i Sverige. Jag har alltid varit en säljare och även fått andra, som mina klasskompisar, att sälja åt mig. Jag visste tidigt att jag ville bli mäklare eller plastikkirurg, eftersom jag ville hjälpa människor med deras problem och vara den som fixade och knöt samman allt.
Efter att ha gjort lumpen och läst ekonomi gick jag mäklarprogrammet i Gävle. Jag jobbade något år i Stockholm, men hemlängtan blev för stor. Så när jag hittade en lokal på Storgatan i Härnösand 2008 flyttade jag hem och startade en egen mäklarfirma. Nu har jag kontoret några portar bort i ett drömhus från 1840-talet.
Som mäklare kommer man in i människors innersta. Att sälja ett hus kan vara förknippat med sorg, ofta ligger skilsmässor eller dödsfall bakom försäljningen, eller att den yngre generationen inte vill ta över släktgården. Samtidigt kan det vara glädjefyllt att se någon genomföra sitt livs affär och starta en ny familj. Här i Härnösand bor man i snitt 40 år i sitt hus, medan man i Stockholm bara bor sju år. Jag blir glad av att vara företagare, att kunna erbjuda arbetstillfällen och att kunna utbilda andra. För mig blev det ett bevis på att jag gjort rätt när jag fick utmärkelsen Årets företagare 2015. Jag vill gärna anställa fler, men jag kan tycka att man ska vara nöjd med det man har också. Jag har jobbat hårt för att komma hit där jag har ett bra team och allt rullar på, så det känns skönt att sitta där jag gör i dag.”

Berättat för Mia Berg

Ester Hemström
Ålder: 36
Yrke: VD för Mäklarhuset i Härnösand
Familj: Mannen Ted, och barnen Gretel, 3 och Gottfrid, 5
Bor: Mitt i Härnösand med bergvärme och dubbergarage
När känner du dig hemma? När jag har min familj i närheten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here