IT-konsulter etablerar sig i Sundsvall

Johannes Lundsten och Jakob Cardell på Webstep, som nu etablerar sig med kontor i Sundsvall. Foto: Webstep

IT-konsulterna Webstep fortsätter växa och första anhalt i Norrland är Sundsvall.
– Det känns väldigt spännande att komma hem igen med den erfarenhet som jag har och se vad jag kan bidra med, säger Johannes Lundsten, före detta Sundsvallsbo som ansvarar för etableringen.

Webstep har sedan tidigare kontor i Stockholm, Malmö, Uppsala och ett flertal kontor i Norge. Tillsammans med sina norska kollegor utgör Webstep cirka 400 medarbetare med expertis inom bland annat systemutveckling, artificiell intelligens och IoT.

Född i Sundsvall

Ansvarig för etableringen är Johannes Lundsten som är som är född i Sundsvall. Han har arbetat som IT-konsult på Webstep i flera med fokus på Data Science/Artificiell Intelligens.
– Härligt att komma tillbaka till Sundsvall och vara nära familjen igen. Det känns väldigt spännande att komma hem igen med den erfarenhet som jag har och se vad jag kan bidra med, säger han.
Webstep har i flera år haft stort fokus på molntjänster och har de stor erfarenhet inom ett flertal olika branscher som bank, finans, kollektivtrafik och kraft.

Stark IT-stad

Att starta kontor i Sundsvall känns som ett naturligt nästa steg då det är en stad med flertalet starka IT-verksamheter, enligt Websteps vd Jakob Cardell.
– Vi tror starkt på regionen med dess starka IT-bakgrund. Det finns en vilja och ett driv hos alla vi har träffat att utvecklas och vi tror att vi genom Websteps kunskaper inom bland annat AI och Machine learning kan det bli en intressant samarbetspartner i Sundsvall, säger han.
Webstep kommer börja rekryteringen till Sundsvallskontoret under april och letar efter kollegor inom systemutveckling, gärna med kompetens inom AI och maskininlärning.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here