Kreativt och inspirerande kvarter för nätverkande

Coworking på Grönborgs
Miljön är luftig och ombonad. Att det är gamla fabriks­lokaler märks bland annat i de synliga takbjälkarna.

Innergården har blivit en självklar mötesplats. Och i de gamla fabriksbyggnaderna har det blivit moderna kontor och Coworking space. Häng med bakom kulisserna på Grönborg.

G

rönborg har sedan hösten 2016 blivit en självklar mötesplats Sundsvalls företagare, studenter och forskare. Den inglasade innergården är kvarterets hjärta med restaurang och mängder av event. Och i de gamla fabriksbyggnaderna som inramar ljusgården har det skapats ett par hundra arbetsplatser.
– Det ska vara ett hus öppet för alla. Här rör sig flera hundra människor varje dag, säger Helene Frank Johnson, förvaltare på Skifu, som äger kvarteret.

Puls på innergården

Tillsammans med kollegan Victoria Hessel visar hon runt i kvarteret.
De flesta besökare imponeras av den luftiga ljusgården. Här är det hög puls, med grupper av människor som sitter i soffgrupper och vid fikabord. I huskropparna runt om finns stora arbetsplatser i kombination med startups och småföretagare. Bland hyresgästerna finns Mittuniversitetet liksom BizMaker med sin inkubator.
En av tankarna med Grönborg är att knyta ihop studenter, universitetet, företagare och startups.
– Vi vill hjälpa till att lyfta den kompetens som finns här och öka samverkan mellan de som finns i huset. Vi försöker på olika sätt att underlätta och främja nätverkande, genom till exempel frukostmöten varje vecka och andra event, säger Helene Frank Johnson.
En särskild grupp har också bildats för att ytterligare utveckla olika mervärden för hyresgästerna.
I kvarteret finns kontor i olika storlekar men också ytor för möten och coworking, där flera företag delar på en kontorsyta. Ofta är det små företag och startups i kreativa branscher som efterfrågar flexibla lokaler. Men även större företag hyr in sig med delar av sin personal.

Helene Frank Johnson och Victoria Hessel
Förvaltarna Helene Frank Johnson och Victoria Hessel på Skifu lyfter gärna fram den växelverkan som sker mellan hyresgästerna i kvarteret.
Flera miljöer att välja på

För hyresgästerna finns både flexibla lösningar i ett öppet kontorslandskap och mer privata, låsbara kontorsutrymmen. Alla har tillgång till en lounge för en mer avslappnad arbetslokal eller lunch samt ett antal bokningsbara mötesrum och konferenslokaler. Vissa av de sistnämnda går även att boka för externa företag.
– Miljöerna i huset ska bidra till den kreativa känslan. Här kan våra hyresgäster välja om de vill sitta vid sitt skrivbord, ha ett inspirerande möte i någon av våra mötes- och konferenslokaler eller bara sitta i den stora soffan i loungen och jobba, berättar Victoria Hessel.

Fakta/Grönborg

Coworking på Grönborg innebär flexibla arbetsplatser i en skön miljö. Hyreskontrakten är flexibla med kort uppsägningstid. Det finns olika sätt att hyra:

  • Flexibel plats: Du kan själv välja var du vill sitta beroende på arbetsuppgift och arbetskamrater, vid en kontorsplats, i en skön fåtölj eller i ett avskärmat telefonrum.
  • Fast plats: Du har ditt eget skrivbord i en öppen miljö.
  • Eget rum: Du har möjlighet att låsa kontoret, finns rum med en till fyra arbetsplatser.
  • Detta ingår i hyran: Arbetsplats, konferens- och mötesrum, lunchrum och kaffe. Wifi, skrivare/kopiering och städning.

Hallå där Daniel Cederholm
Daniel Cederholm, Fortum.

Varför har du valt Grönborg?

– Det är en fantastisk miljö, rymligt och ljust. Snyggt renoverad där man behållit delar av den gamla fabrikslokalen och adderat en hel del nytt. Det är också kul med pulsen i huset, att sitta i en miljö där det händer mycket.

Du har valt att hyra en fast plats med ett eget skrivbord.

– Ja, jag är ensam från mitt företag här och det är kul att sitta i ett öppet landskap omgiven av andra, både små startups och större mer etablerade företag. Det är också bra ljuddämpning i lokalen med bland annat absorberande golv så man störs inte heller av grannen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here