Mallorca och London lockande för konferensen

Palma de Mallorca och London är två favoritstäder för svenska företag när de planerar konferensen.

Medelhavet lockar mest när svenska företag konfererar utomlands. Allra hetast är Palma de Mallorca, men även Malaga och Barcelona bokas flitigt. Och Lissabon är den stora uppstickaren, enligt bokningsstatistik från Resia.

Svenska företag konfererar allt mer utomlands. Bokningsstatistik från Resia visar en försäljningsökning på åtta procent under 2017 jämfört med föregående år.
Palma de Mallorca hamnar i topp som konferensresmål på Resias lista och visar en ökning med 13 procent jämfört med förra året. London är tvåa och Malaga trea på topplistan över de hetaste konferensresmålen.

Lämna kontoret

– Vi ser en trend i att företagen har ett stort behov av att komma iväg för kunskapsutbyte och socialt umgänge. Man behöver lämna bruset på kontoret och förenas kring gemensamma upplevelser – gärna på varmare breddgrader, säger Björn Wigge, produktchef för Resia Möten, Event & Konferens.
Matlagning, vandring, segling och yoga är populära aktiviteter för konferenser, kick off och ledningsgruppsmöten. Många orter runt Medelhavet har ett brett utbud av den här typen av upplevelsebaserade aktiviteter, liksom Lissabon, som redovisar en fördubbling av antalet bokade konferenser.
– Jag tror att Lissabon kommer att fortsätta ge de spanska städerna en match framöver. Det är billigare här, klimatet är minst lika bra och många lockas av kombinationen storstadsliv, strandhäng och god mat, säger Björn Wigge.
Malaga är också ett konferensresmål som ökar stadigt varje år, men det är Alicante som på allvar börjar utmana Barcelona som konferensresmål.
– Alicante är känd som ”mini-Barcelona”. Det är inte konstigt att allt fler företag upptäcker staden för sina konferenser och möten. Precis som i Barcelona finns här en fin strand mitt i staden och den gamla stadsdelen El Barrio är väldigt charmig, säger Björn Wigge

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here