Namnbytet styrketår för destinationen

Höga kusten hoppas man att destinationen ska få ett lyft när Box börjar sälja sin whisky under ett nytt varumärke.

Nu hoppas besöksnäringen i Höga kusten på internationell draghjälp i och med whiskytillverkaren Box namnbyte.
– Tillsammans kan vi hjälpas åt att marknadsföra och lyfta den plats vi bor och verkar, säger Peter Holmqvist, Höga Kusten Destinationsutveckling.

Höga kusten är en destination som finns på kartan inte bara i Sverige utan området lockar även många utländska besökare. Och fler ska det bli. Ambitionerna är höga. Höga kusten ska utvecklas till en destination med attraktionskraft i internationell klass till år 2025. En nödvändighet för att trygga en fortsatt tillväxt inom besöksnäringen, enligt Peter Holmqvist, vd för Höga Kusten Destinationsutveckling.

Positiv till namnbyte
– Vi måste fortsätta utveckla vårt internationella utbud och därmed locka ännu fler till att vilja besöka Höga kusten. En exportmogen destination kommer att kunna hälsa välkommen till många fler långväga resenärer, säger han.
Destinationen ser fördelar när whiskytillverkaren Box genomför ett namnbyte till High Coast Destillery och samtidigt siktar på nya internationella marknader.
– Att en sådan stark aktör som Box Destilleri väljer att i både namn och marknadsföring koppla sitt varumärke till Höga kusten och de unika och starka värden som vårt världsarv erbjuder känns roligt och inspirerande.

Kan ge draghjälp

Peter Holmqvist ser att man kan ge varandra draghjälp i marknadsföringen.
– Box riktar sig allt mer mot den internationella marknaden. Vi har alla mycket att vinna på att vi tillsammans kan hjälpas åt att marknadsföra och lyfta den plats vi bor och verkar på.
Han ser också att allt fler företag följer deras exempel och stärker sitt varumärke med platsvarumärket Höga kusten.
– Att använda sig av platsvarumärket Höga kusten i sitt egna produktutbud stärker förmågan att nå ut till en bredare målgrupp. Desto fler som använder sig av varumärket, desto större synlighet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here