Nygammal industrileverantör etablerar sig i Sundsvall

Ingvar Borg och Ylva Jonsson har startat Sesemic i Sundsvall.

Med nyetableringen och ett lokalt lager i Sundsvall vill Sesemic höja servicenivån. Siktet är inställt mot industrin och företagsmarknaden.
– Vi ska ha produkterna på hyllan för att kunna ge snabb service, säger Ingvar Borg.

Många känner kanske igen namnet. Sesemic startade i Sundsvall redan 1970 och var under 28 år återförsäljare till SKF. Företagsnamnet försvann från marknaden i slutet av 90-talet på grund av uppköp och sammanslagningar.
– 2011 återuppstod Sesemic, med den tidigare delägaren, men nu med Piteå som bas. 2017 expanderade man till Skellefteå och nu är det alltså dags för Sundsvall, berättar Ylva Jonsson.

Lokala  delägare

Hon är delägare i det lokala Sesemic-bolaget i Sundsvall tillsammans med Ingvar Borg.
– Vi har en bred kundbas och erbjuder våra kunder en problemfri drift genom att ha ett lokalt välsorterat lager och hög servicenivå dygnet runt, säger han.
Sundsvallsenheten servar Västernorrland, Jämtland och Hälsingland och har produkterna som håller industrin rullande inom transmission, pneumatik, tätningar och lager.
– Vi går lite mot strömmen och satsar på ett stort eget lager. Vi ska ha produkterna på hyllan när våra kunder behöver dem, säger Ingvar Borg.
Den 1 mars kunde Sesemic kliva in i de nya lokalerna i Gärde. Här på industriområdet ovanför Beijer Bygg finns butik, lager och kontor i nyrenoverade lokaler.
– Läget är perfekt, en minut från E4 och motorvägen och det är lätt för kunderna att hitta hit, säger Ylva Jonsson.

Lång erfarenhet

Båda har lång erfarenhet av industrin. Ylva hade sitt första jobb hos Sesemic på 80-talet och har sedan jobbat i branschen. Ingvar har en bakgrund inom verkstadsindustrin och transmissions-sidan.
– Vi tror att marknaden uppskattar en lokal aktör. Vi satsar också på att ha ett brett sortiment med kvalitetsprodukter från många olika leverantörer, säger de.

Fakta/Sesemic
  • Sesemic startade i Sundsvall 1970 och var i många år återförsäljare till SKF.
  • Namnet kommer från första bokstäverna grundarnas förnamn.
  • 2011 återuppstod företaget, med Piteå som bas. 2017 öppnades nytt laget, kontor och butik i Skellefteå.
  • I mars 2019 öppnade Sesemic i Sundsvall.
  • Bolaget förser industrin med bland annat lager, tätningar, drivremmar och pneumatikprodukter.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here