Sökes: Entreprenör till Smitingen

Härnösands kommun söker intressenter som vill driva camping vid Smitingens havsbad och naturreservat. 
– Det här är en möjlighet att arrendera och utveckla ett av de bästa campingområdena i Norrland, säger Uno Jonsson, tillväxtchef i Härnösands kommun.

Smitingen utanför Härnösand är populärt besöksmål för flera tusen besökare under sommarhalvåret, men även vintertid för surfare. Här bor campinggästerna nästan direkt på stranden omgivna av dramatisk natur med grottor, berg, sjöar och fina stigar.
– Turism kopplad till natur och friluftsliv växer. Den kombination Smitingen kan erbjuda är oslagbar. Här får du tillgång till sol och bad i ett fantastiskt naturområde i Höga Kusten och med Sundsvall i direkt närhet, säger Uno Jonsson.
Arrendeområdet som är detaljplanelagt för camping omfattar en yta på cirka 55 000 m². Den som vill driva camping på Smitingen har också möjlighet att använda den yta där det idag finns en serveringsbyggnad. Här finns chansen att direkt på sandstranden bygga ett nytt hus för servering, försäljning och service, eller om man vill, använda befintlig byggnad.
Peter Holmqvist, vd på Höga Kusten Destinationsutveckling, menar att satsningen är välbehövlig för hela området. En attraktiv camping kan ge många positiva kringeffekter för Härnösand och Höga Kusten.
– Hela Höga Kusten är i stort behov av fler anläggningar av den här typen. Vi är jätteglada och positiva till satsningen, säger han.
I september ska intresseanmälningarna vara inne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here