Solceller i stor skala på Metropols tak

Diös har fått sin första stora solcellsanläggning. Det börsnoterade byggbolaget har installerat tusen kvadratmeter solceller på taket till Metropol i Sundsvall.

Den installerade effekten uppnår totalt 135 kilowatt på 1000 kvadratmeter och Diös räknar med att kunna spara cirka 15 procent av den totala elförbrukningen per år.
– Det känns riktigt bra att vi nu har invigt vårt första solcellsprojekt. Det ligger helt i linje med vår strategi kring hållbar stadsutveckling, säger Sofie Stark, affärschef, Diös Sundsvall.
Hon poängterar att Diös vill ta en aktiv roll som fastighetsägare driva en hållbar omställning gällande energiförbrukning.
– Tillsammans med våra hyresgäster vill vi skapa förutsättningar för att nå de hållbarhetsmål vi har satt upp och som relaterar till Agenda 2030, säger Sofie Stark.
Totallösningen för solcellsinstallationen på Metropol i Sundsvall har solenergibolaget E-linx stått för. Tekniken bygger på en tunn film som ger energi från tidig morgon till sen kväll, vilket leder till en bättre återbetalning över tid med ljuset i fokus.
– Vi har jobbat nära Diös under en tid för att säkerställa rätt förutsättningar för den nya energikällan till fastigheten Metropol. Solcellerna är nu i full drift och detta är ett av de första storskaliga solcellsprojekten i regionen, säger Bengt Schierman, tekniskt ansvarig och delägare på E-Linx.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here