Förbättra golfsvingen med Öviksföretagets nya app

Förbättra golf med app
En smartwatch i kombination med appen Swing Speed Radar ger golfspelare möjligheten att förbättra sin prestation.

Örnsköldsviksföretaget Watchitgolf lanserar en app som analyserar varje slag för att förbättra prestationen på golfbanan.

A

ppen kallas Swing Speed Radar och tillsammans med en smartwatch på armen ska den ge golfspelare nya möjligheter att förbättra sin prestation.
Innovationen kommer från Örnsköldsviksbaserade startupbolaget Watchitgolf och mäter hastighet och tempo i varje slag. Den ger feedback mitt i rörelsen vilket vässar slaget.

Signalerar

– Låt oss säga att du vill slå 45 meter med en sandklubba. Fyll i avståndet så ger appen en signal när din baksving kommit upp i den kraft som behövs för att slå just 45 meter, säger Patric Hörnsten Nilsson, grundare av Watchigolf med erfarenhet som golftränare.
Swing Speed Radar finns nu att ladda ned från Google Play och Appstore, till att börja med helt kostnadsfritt.
Swing Speed Radar är grundprodukten. Med den som utgångspunkt kommer ytterligare fyra produkter att byggas, enligt Patric Hörnsten Nilsson.

AI-teknik

Tekniken bygger på AI, där algoritmerna utvecklas utifrån den data som kommer in. Genom att samla in statistik hjälper den också spelaren att utvecklas.
– Varje slag analyserar 7 000 datapunkter. Maskininlärning gör att du till slut får fram ett snitt på var du landar med varje klubba vilket är en stor fördel ute på banan, säger vd Nicklas Boström.
Watchitgolf är en del i BizMakers inkubator.
– Teamet har lyckats få fram en genial lösning som med hjälp av AI lär dig bli en bättre golfspelare. Med över 60 miljoner golfspelare är marknaden enorm och lägger man till att teknologin är överförbar till andra sporter känns det oerhört spännande att vara en del av deras resa, säger Johan Vestberg, affärsrådgivare på BizMaker.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here