Startups prisades för hållbarhet i affärsidén

Carina Bergquist Palm, Nordea, Carl Johard, Calejo, Johannes Holmberg, Calejo, Elin Sjöström, Voady, My Hillörn, Voady, Simon Lundh, Voady och Eva Nyh Hederberg, BizMaker. Foto: Katarina Lövgren

Sundsvallsföretagen Calejo och Voady prisades liksom Härnösandsföretaget Fair Term Profit när Nordeas Norrlandsstiftelse delade ut totalt 100 000 kronor till startups i regionen som främjar hållbarhet i sin affärsidé.

Det var startups som deltar i BizMakers företagsinkubator i Västernorrland som hade chans att vinna pengar från fonden. Fokus var hållbarhet, något som Nordeas Carina Bergquist Palm menar bara växer i betydelse.
– Det känns helt rätt att få vara med och uppmuntra hållbara initiativ, det är också något vi tar hänsyn till när vi som bank väljer att samarbeta med både små och stora företag, säger hon.

AI-stöd prisades

Lönsamhetspriset på 40 000 kronor vanns av Calejo, som utvecklar AI-stöd för industrin.
– Vi hjälper industrier att effektivisera sina processer och bidra till att de exempelvis blir mer energisnåla. Dessutom hjälper vi kunderna att höja sin AI-mognad. Vi är mycket glada över prispengarna som kommer väl till nytta, säger vd Johannes Holmberg.
Jämställdhetspriset, också det på 40 000 kronor, vanns av Voady som utvecklat en digital plattform för frisörbranschen som underlättar att driva företag och göra bättre affärer.
– Voady skapar friskare och mer lönsamma och hållbara företag, vilket hjälper frisörer att få mer makt över affärerna, säger vd Elin Sjöström.

Verktyg för finansmarknaden

Det tredje priset, utvecklingspriset på 20 000 kronor, togs hem av Härnösands-startupen Fair Term Profit, ett initiativ för investeringar på finansmarknaden. Centralt är att investeringar som görs bidrar till att driva på en hållbar utveckling, och att inga pengar investeras i destruktiva verksamheter.
Eva Nyh Hederberg, vd på BizMaker, är mycket nöjd med samarbetet med Nordeas Norrlandsstiftelse.
– Att som startup bli uppmärksammad av ett storbolag som Nordea ger inte bara klirr i kassan, utan även energi, inspiration och en tumme upp för det arbete som läggs ner, säger hon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here