Timrå återigen klart bäst i länet

Foto: Canstock

Timrå har fortsatt det bästa företagsklimatet i Västernorrland. Ändå tappade kommunen tre placeringar jämfört med förra året.

Svenskt Näringslivs gör en årlig undersökning av företagsklimatet i landets kommuner Precis som tidigare år är Timrå i en klass för sig när det gäller företagsklimatet. Kommunen ligger på plats 50 i landet och har målsättningen att bli bäst i Norrland. I dagsläget har man bara en kommun, Nordmaling på plats 44, före sig i rankingen.
– Jag är jättestolt över resultat och det sporrar oss ytterligare i vårt fortsatta arbete. Det här visar att vi har en potential att nå målet – Norrlands bästa företagsklimat, kommenterar näringslivschef Christian Söderberg.
Timrås framgång bygger till stor del att man får högt betyg i den tyngst vägande rankingfaktorn, det sammanfattande omdömet om företagsklimatet där företagarna får ge ett samlat betyg på hur de upplever hur det är att driva företag i kommunen. I den kategorin placerar Timrå sig på plats nummer 11 i landet.

Arbetet har lönat sig

Kommunen får också höga poäng när det gäller kommunikationer och servicen till företagen.
Anna Hedensjö Johansson, regionchef för Svenskt Näringsliv, menar att Timrås långsiktiga arbete har lönat sig.
– Det är ett tydligt bevis på att det lönar sig att göra företagsklimatet till en prioriterad fråga som hamnar högst upp på den politiska agendan. Utmärkande för Timrå i år är att man kammar hem en tredje plats i Sverige utifrån hur företagen upplever vägnät, tåg- och flygförbindelser. Viktigt både när det gäller leveranser och tillgång till kunder och medarbetare, säger hon.

Thomas Ekenberg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here