Tronföljaren har kommit hem

– Det är magiskt att få jobba med Gustaf, säger Arvid Callans som berättar att de kramar varandra varje dag när de ses. – Det kan väcka en del förvånade miner om vi är på ett möte eller så, säger Gustaf Callans. Foto: Isabell Andersson

Hur känns det att vara den som ska ta över familjeföretaget? Och hur är det att släppa ifrån sig makten? Det vet Gustaf och Arvid Callans på sågverksföretaget Callans Trä i Erikslund.

Callans Trä i Erikslund, Ånge, har en lång historia. 1916 köpte Nils Callans sitt första skogsskifte. Sonen Bo startade sågverket 1939 och 1977 klev hans son Arvid in i bolaget.
Nu är det dags för den fjärde generationen, 27-årige Gustaf, att visa framfötterna.
Bättre affärer träffade far och son för att prata förväntningar, maktskifte och relationer.
Det är nu ungefär ett år sedan Gustaf ”kom hem”, som både han och Arvid uttrycker saken.
Innan dess hade han läst ekonomi i Uppsala och Australien och arbetat några år, både inom skogsbranschen och utanför.
Men när Callans Trä skulle anställa en ny råvaruchef valde Gustaf att lämna jobbet som projektledare på Munksjö i Billingsfors och flyttade upp till Sundsvall.
– Det är ett väldigt bra sätt att komma in i företaget. Tanken är sedan att jag ska ta över fler och fler arbetsuppgifter. Jag ser mig själv som vd om fem år.
Arvid Callans, som är född 1952, var själv i samma ålder när han återvände till hembygden 1977, men det dröjde ända till 1991 innan han blev vd.
– Och även när jag var vd kom folk in på kontoret och frågade efter ”En Bo”. Men för mig var det aldrig någon prestige.

En förmån att leda familjeföretaget

Arvid, som är äldst av två bröder, kände inte att pappa Bo ställde krav. Men dialogen runt frukostbordet i hemmet gav tydlig inriktning.
– Att jag tog över är inget jag ångrar men det var andra tider då, konstaterar Arvid Callans.
Att Gustaf skulle bli den som tar över har samtidigt varit känt sedan länge. Han har en äldre syster som valt att inte arbeta operativt i bolaget men som sitter
i styrelsen och fungerar som ett viktigt bollplank.
– För mig har det nog bara varit frågan om när jag skulle ta över. Om jag inte hade varit intresserad hade jag inte haft några problem att säga det. Att få leda familjeföretaget är en oerhörd förmån.
Det praktiska upplägget är annorlunda än vid det förra maktskiftet. Arvid placerades vid samma stora skrivbord som sin far. I dag sitter far och son till och med i olika byggnader.
– Jag tror att det gör samarbetet och övergången enklare att vi jobbar på olika områden. Sedan träffas jag, pappa och vår ekonomichef ofta för att prata strategier och så.
Om det går lika smidigt när hela det formella ansvaret för bolaget ska skiftas återstår förstås att se.
Klart är dock att både far och son menar att deras privata relation förbättrats sedan de började arbeta tillsammans.
– Man lägger till ett extra lager, ett ännu starkare murbruk. Samtidigt är det viktigt att hålla isär rollerna. Jag säger Arvid och inte pappa på jobbet, säger Gustaf som känt sig väldigt välkommen i företaget.
– Jag byggde upp en bra plattform genom att sommarjobba en massa år. Nu har jag fått en sanslöst bra back up av personalen. Vi är sex anställda i åldern 25-28  år som coachas bra av dem som varit med många år. Den kunskapsöverföringen ger trygghet och stabilitet och är mycket viktig i generationsskiftet.

Ny arbetsglädje till företaget

Han ångrar inte att han lämnade huvudstaden.
– De flesta av mina vänner finns i huvudstaden men vi ses ofta ändå, inte sällan hos mig. Vi är flera som älskar friluftsliv och jakt.
Sedan Gustaf blev ansvarig för råvaruförsörjningen har han vänt på många stenar och gjort många förbättringar. Genom att exempelvis mäta råvaran exaktare blir spillet i sågverket mindre.
– Det gör att vi kan betala mer för råvaran. Det gynnar även oss eftersom vi själva är en stor skogsägare, säger Gustaf Callans.
Och det är ingen tvekan om att pappa Arvid är stolt:
– Gustaf har skjutit in en massa ny arbetsglädje i företaget. Det bidrar till god framtidstro, tillsammans med en mycket kunnig och framtidsinriktad personal.

Fakta Callans Trä
• Sågar högkvalitativa produkter av gran och tall. Slutprodukterna består bland annat av fönsterkarmar, dörrar, lister, panel, golv och möbler.
• Företaget har 50 anställda och sysselsätter ytterligare 85 personer genom helårsanknutna entreprenörer.
• Råvaran köps från privata skogsägare i närområdet, främst Medelpad, Jämtland och Hälsingland.
• Den årliga produktionen uppgår till cirka 100 000 kubikmeter men tillstånd finns för att höja produktionen till 160 000 kubikmeter.
• Omkring 90 procent av företagets slutprodukter går på export.

Arvid Callans om konjunkturläget
”Det finns ett stort byggbehov efter finanskrisen 2008, i alla västliga länder.  Asien och Mellanöstern bygger också mer.
Enträget arbete från Svenska träbyggnadsorganisationer bidrar till ökad träanvändning i hela världen. Kanske är vi på toppen av byggnadstillväxt just nu.
Valutakurser skapar utmaningar. Utskeppningsmöjligheter, med ett nedmonterat godstågnät, samt konflikter i Sveriges största containerhamn skapar utmaningar som begränsar svensk export, i större grad än vad som nämns i den ekonomiska debatten.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here