Efterlyses: Startups som vill förändra skogsindustrin

Forest Business Accelerator vill växla upp affärsidéer från skogen. SCA, IBM, Processum och Bizmaker erbjuder entreprenörer hjälp för att utveckla och kommersialisera sin produkt eller tjänst på större marknader.

Forest Business Accelerator är en satsning för att skapa fler affärer med skogen som bas.
I årets affärsutvecklingsprogram ska ett tiotal företag få hjälp under åtta månader av SCA, IBM, Processum och Bizmaker.
– Vi söker företag som vill vara med och förändra skogsindustrin. Vi erbjuder ett intensivt program med fokus på internationella affärer, säger Monica Westberg, projektledare för Forest Business Accelerator.
Bizmaker står för affärscoachningen men entreprenörerna får även tillgång till SCA, IBM och Processums specialister och nätverk. Acceleratorn vill samarbetsmöjligheter och värde för både startups och storbolag.
– Att korsbefrukta skogsindustrin med digitalisering och entreprenörskap är mycket intressant. Vi är väldigt nöjda med utfallet från förra årets omgång, och ser nu fram emot att möta ännu fler startups med skogliga innovationer under 2018, säger Magnus Viström, innovationschef på SCA.
IBM ser mötet mellan stora och små företag som mycket värdefullt.
– Vi ville hitta en modell för hur vi kan arbeta tillsammans med startups och stärka innovationskraften i Sverige. Här har Forest Business Accelerator visat sig fungera väldigt bra, säger Gun Blom Lundgren på IBM.
Processum är ny partner i programmet och ger deltagarna tillgång till test- och demonstrationsutrustning inom bioraffinaderi samt rådgivning i patent och immaterialrättsfrågor.
– Det är jätteviktigt att innovationer inom bioraffinaderi realiseras i nya företag, produkter och tjänster. Vi är övertygade om att mixen av skogligt och digitalt fokus har stor potential för framtiden, säger Magnus Hallberg, vd Processum.
Programmet startar i april och avslutas sista november.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here