Flytande gummi intar svenska marknaden

Flytande gummi är ett flexibelt material som kan målas ut på många olika underlag för att ge en säker och vattentät yta.

Ett Örnsköldsviksföretag introducerar en ny produkt med flytande gummi för att ytbehandla och täta.
– Flytande gummi kommer att bli det självklara valet för säker tätning, säger ägaren och vd:n Mats Melbin.

L

iquid Rubber är ett nytt sätt att ytbehandla och täta olika konstruktioner. Produkterna är utvecklade av proffs och används i över 60 länder runt om i världen under närmare 20 år. Nu har den revolutionerande produkten nått Sverige.

Målas på underlaget

– Vi ser fram emot att gå i bräschen för något nytt och som vi tror på. Den här produkten kan bli hur stor som helst. Inom fem år räknar vi med att omsätta en halv miljard kronor, säger Mats Melbin.
Flytande gummi är precis det som det låter, ett flexibelt material som kan målas ut på många olika underlag för att ge en säker och vattentät yta. Det är ett självklart val när exempelvis tak ska tätas eller för att skydda betong från fukt.
Användningen är enkel. Inga heta arbeten krävs och många arbetsmoment uteblir. Enbart en applicering räcker för en vattentät och hållbar yta utan skarvar. Jämfört med traditionella tätskikt som papptak med bitumen, förkortas monteringstiden med upp till 70 procent.

Kostnadseffektivt

– Det är ett kostnadseffektivt material med 15-års garanti. Alla produkter från Liquid Rubber är givetvis miljövänliga och innehåller inga VOC eller andra giftiga ämnen, säger Mats Melbin.
Just nu pågår rekrytering av återförsäljare runt om i landet.
– Efterfrågan är stor och flera återförsäljare har redan börjat använda sig av produkten. Vi har stora förhoppningar att ta över byggbranschen med flytande gummi. Med engagemang och teamwork kommer det att gå, säger Mats Melbin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here