Hernö gin bygger för fortsatt tillväxt

Härnösandsföretaget Hernö gin visar en kraftig tillväxt under 2018.

Hernö gin ökar omsättningen kraftigt under det första halvåret 2018. Enligt halvårsbokslutet ökar omsättningen med 88 procent till 10,9 mkr jämfört med samma period förra året. Resultatet uppgår till totalt 3,0 mkr, vilket är en ökning med 85 procent.

– Årets första sex månader har överträffat våra förväntningar rejält med en stark försäljningsökning såväl i Sverige som på våra prioriterade utlandsmarknader, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.
Försäljningen på den svenska marknaden har ökat med 156 procent via systembolaget och med 175 procent till grossister jämfört med samma period 2017.
– Vi ser nu resultatet av att Hernö Gin sedan december 2017 finns på hyllan på i stort sett alla systembolag i Sverige samt en ökad etablering i restauranger och barer i Sverige,
konstaterar Jon Hillgren.
Under våren och sommaren genomförde Hernö gin en nyemission som övertecknades drygt fem gånger och som tillförde ett kapital på 5,6 mkr till bolaget.
Det ökade aktiekapitalet finansierar ett nytt besökscenter med intilliggande vinterträdgård samt en ny kontorsbyggnad som är tänkt att stå klart sommaren 2019.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here