Repris nr 4-2017: I sommar öppnar de en liten krog till

Foto: Oscar Eriksson

För krögarna Annika Höglund Svensson och Agneta Hedman är kontakten med gästerna det allra viktigaste. På En liten krog ska alla känna sig välkomna och här samlas både matentusiaster, bokklubbar och barnfamiljer. I sommar öppnar de En liten sjökrog.

”Vi ville skapa en miljö där våra gäster känner sig som hemma. Tore Wretman sa en gång, när han fick frågan om vart han helst äter, att jag går dit någon känner igen mig. Ungefär så vill vi att våra gäster ska känna. De ska mötas av ett bekant ansikte när de kliver in på restaurangen. Och eftersom att vi är två stycken så bestämde vi oss ganska tidigt för att en av oss alltid ska vara på plats när restaurangen är öppen, på så sätt kan vi själva hälsa gästerna välkomna. Det är viktigt att vi får feedback från våra gäster direkt, ansikte mot ansikte, inte genom ett mail.
Allt från inredning och atmosfär till maten och bemötandet ska kännas ombonat och trevligt.
Krögaryrket kan vara ganska påfrestande ibland. Man måste vara lite galen för att ge sig in i den här branschen och det är ingeting man bli speciellt rik på, inte ekonomiskt i alla fall. Som krögare får man göra allt från att ta emot bokningar och servera gäster till att sköta ekonomin och bokföringen. På så sätt är det väldigt skönt att vara två – för vi kompletterar varandra väldigt bra. Det roligaste med yrket är när det händer mycket saker samtidigt!
Just nu är vi i full gång med att göra i ordning vår nya sommarkrog ute i Sörfjärden. Vi blev helt förälskade i de gamla sommarstugeområdet och fick erbjudandet om att driva en restaurang där. Bokningarna har redan börjat rulla in och vi räknar med att öppna En liten sjökrog i början av juni”

Berättat för Oscar Eriksson

Agneta Hedman

Ålder: 49 år
Bor: Sundsvall
Gör: Krögare
Fritid: Yoga, hästar och spendera tid på lantstället
Favoriträtt: Får i kål

Annika Höglund Svensson
Ålder: 51 år
Bor: Sörfors
Gör: Krögare
Fritid: Promenera, hästar och spendera tid med hönsen
Favoriträtt: Stekt fläsk med löksås

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here