Intensivskola ska avhjälpa brist på programmerare

Under tolv veckor ska 15 deltagare snabbutbildas och omskolas till programmerare – i ett försök att avhjälpa bristen på programmerare i Sundsvall.

Det råder stor brist på programmerare i Sundsvall, vilket rankas som ett av de största tillväxthindren enligt branschen.
– Vi tar ansvar för att göra något åt kompetensbristen inom IT i regionen. I stället för att endast rekrytera från konkurrenter så fyller vi på med ny kompetens, säger Micael Holmström, vd på Academy som står bakom utbildningen.
15 deltagare kommer att under på tolv veckor att omskolas till systemutvecklare inom programmeringsspråket Java. Utbildningen följer ett konceptet som bygger på hjärnforskning och i korthet går ut på praktisk tillämpning, konstant feedback och riktigt intensivt tempo. Under veckorna får deltagarna 500 kodtimmar, vilket är lika mycket som en traditionell IT-utbildning på universitet.
Consid är ett av konsultföretagen som deltar i satsningen.
– Kompetensbristen inom IT fortsätter att öka vilket kräver långsiktiga lösningar, men också snabba åtgärder, därför ser vi med spänning fram emot att stötta Academys intensivutbildning. Denna investering går väl i linje med våra initiativ till att motverka kompetensbristen i branschen, säger Kristoffer Nilsson, försäljningsansvarig för Consid Sundsvall.
Under intensivutbildningen är det främst inom programspråket Java studenterna utbildas inom.
När vi undersökte marknaden i Sundsvall var behovet av kompetens inom Java störst och därför börjar vi med en Java utbildning. Målsättningen är fler lokala program inom fler områden, säger Micael Holmström

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here