Joakim är ett ”Good Decision” för Företagarna

Joakim Sjöstedt heter den nya regionchefen för Företagarna.
– Att arbeta för att främja företagsklimatet och väcka nyfikenheten för entreprenörskap i regionen är både inspirerande och lockande, säger han.

J

oakim Sjöstedt har själv har en bakgrund som företagare.
– Eftersom jag har drivit mindre företag förstår jag många av de utmaningar som små- och medelstora företag kan ställas inför, och det ska bli kul att sätta tänderna i den utmaningen.
Joakim Sjöstedt kommer närmast från Good Decision – ett Sundsvallsföretag verksamt inom organisationsutveckling – där han har varit som vd och delägare med ansvar för verksamheten i Sverige.
– Min fördel är att jag själv har varit verksam i regionen och därmed redan har ett brett kontaktnät där jag är van att föra samtal med många av företagen och offentlig sektor i området. Jag vill involvera våra medlemmar och övriga intressenter i vårt arbete.
På posten som regionchef efterträder han Thomas Byström som istället blir ny regionchef för Företagarna i Mälardalen.
En stor del av arbetet under året kommer att riktas mot valet den 9 september där det handlar om att få politikerna medvetna om företagarnas behov och villkor.
– Vi har tre prioriterade områden som vi vill få upp på partiernas dagordningar inför valet. Det handlar om kompetensförsörjning där våra medlemmar skriker efter personer med rätt kompetens och attityd, det handlar om att lätta på regelbördan, och om skattepolitiken som just nu bedrivs där vi gång på gång ser förslag som är direkt skadliga för våra medlemmar, säger Joakim Sjöstedt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here