Kalla skriver avtal med Kronans Apotek

Charlotte Kalla och Anders Torell på Kronans Apotek har tecknat ett treårigt avtal för att ta fram och lansera en serie hudvårdsprodukter.

Charlotte Kalla ska, tillsammans med Kronans Apotek, lansera en serie hudvårdsprodukter med skidstjärnans namn.

Skiddrottningen Charlotte Kalla, Sveriges främsta kvinnliga olympier genom tiderna. inleder ett samarbete med Kronans Apotek som sträcker sig över tre år. Tillsammans utvecklar de en hudvårdsserie med åtta produkter för ansikte, händer och fötter.

Hållbara produkter
Hållbarhet har varit ledord under processen. Att produkterna framställs på ett etiskt hållbart sätt med så liten miljöpåverkan som möjligt har varit helt avgörande för samarbetet.
– Ska jag sätta mitt namn på en produkt så vill jag vara delaktig i processen och säkerställa att det är en hållbar produkt och ett långsiktigt samarbete som jag kan stå för”, säger Charlotte Kalla.
Produktserien är utvecklad efter hennes personliga rutiner, med krämer, dofter och salvor för nedvarvning och välbefinnande. Charlotte har varit med och utfört tester och bidragit med personliga perspektiv och idéer, framtagningsprocessen har varit ett kreativt samarbete.
– Det blir mycket resor, träning och tävling och det är viktigt att ta hand om sig själv och hitta stunder att ladda om. Därför vill jag ta fram produkter som ger energi och kraft. Det här samarbetet grundar sig i omtanken för människor och natur, något som är viktigt för både mig och Kronans Apotek, en supermatchning, säger Charlotte Kalla.

Höga ambitioner
Produkterna hittas under Kronans Apoteks eget varumärke och kommer finnas tillgängliga i butik hösten 2020.
– Charlotte är en vinnarskalle med höga ambitioner och som brinner för hälsa, miljö och hållbarhet. Det tycker vi sammanfattar den här hudvårdsserien väldigt bra och vad Kronans Apotek står för generellt. Produkterna går också hand i hand med vårt syfte: Health for life, säger Anders Torell, vd på Kronans Apotek.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here