NCC bygger hyreslägenheter

NCC har fått uppdraget att bygga 88 lägenheter i Bosvedjan för Mitthems räkning. Ordervärdet är 98 mkr.

Uppdraget är en totalentreprenad och ryms inom det så kallade Saboavtalet, med standardiserad produktion.
– Den stora bristen på hyresrätter i Sundsvall och särskilt i området Bosvedjan gör att detta blir ett välkommet tillskott i området. Genom att bygga standardiserat och yteffektivt får våra bostadssökande möjlighet till nyproducerade hyreslägenheter till en rimlig hyra, säger Lotta Björklund, vd på Mitthem AB.
De två husen har åtta våningar vardera och består av lägenheter med ett, två eller tre rum och kök i storlekar mellan 35 och 59 kvadratmeter. Det kommer också byggas en solcellsanläggning på varje hustak.
– Att tillsammans med Mitthem AB få möjlighet att bygga klimatsmart och miljömedvetet boende i Sundvall är positivt. Husen har även låg energianvändning och låga drift- och underhållskostnader i grunden, säger Petter Lundqvist, produktionschef på NCC.
Arbetet inleds under våren med markberedning. Husen förväntas klara för inflyttning i slutet av 2019. Affären orderregistrerades i sista kvartalet 2017 i affärsområdet Building.
NCC har även byggt åttavåningshuset på Skönsmons för Mitthems räkning, också det som en del av Sabo-avtalet, samt Mitthems trygghetsboende och lägenheter vid Norra kajen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here