Ny vd för Höga kustens utvecklingsbolag

Mia Karlsson tar över som vd för det kommunalägda Höga kusten Destinationsutveckling.

Mia Karlsson blir ny vd för Höga kusten Destinationsutvecklings när Peter Holmqvist går i pension.
– Det är fantastiskt roligt och inspirerande att arbeta för Höga kusten, säger hon.

Mia Karlsson är ett välkänt ansikte i Höga Kusten, och kommer från jobbet som ansvarig för Höga Kusten Turism och projektledare i Höga kusten Destinationsutveckling.
– Med sin breda erfarenhet från både offentlig verksamhet och från det privata näringslivet ser vi att Mia på ett bra sätt kommer att bidra till destinationens fortsatta utveckling. Vi är mycket nöjda över rekryteringen av Mia, säger Lillemor Edholm, styrelseordförande för Höga Kusten Destinationsutveckling.

Nära samarbete med näringen

I arbetet har Mia Karlsson arbetat med marknadsföring och paketering av destinationen i nära samarbete med näringsidkarna.
– Det är en stor tillgång att ha arbetat så nära entreprenörerna i Höga kusten och den dialog vi har idag kommer att fortsätta lika nära. Jag är övertygad om att det är just när man arbetar nära som utveckling sker. Entreprenörerna i destinationen är på hugget och vill fortsätta utvecklas. En av Höga kustens styrkor är just det nära samarbete mellan det offentliga och kommunala, säger hon.

Starka varumärken

Tidigare har Mia varit marknadschef för Modo Hockey och marknadschef på SCA Skog hon berättar att hon gillar att arbeta med starka varumärken och att just platsvarumärket Höga Kusten ligger henne extra nära.
– Vi lever och verkar i en storslagen destination som väldigt många är mycket stolta över. Jag kommer att fortsätta i Peters anda och förvalta den fina grund han har byggt upp. Ser fram emot att tillsammans med alla kompetenta personer på Höga kusten Destinationsutveckling samt i våra fyra ägarkommuner fortsätta den resa destinationen har påbörjat, säger Mia Karlsson.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here