Partner med guldkant för Sundsvallsutvecklare

Sideline Labs blir en del av Gold Town Games. Den Skellefteåbaserade sportspelsstudion har tecknat ett villkorat avtal om att förvärva en majoritetsposition av Sundsvallsbolaget.

S

ideline Labs är en Sundsvallsbaserad spelstudio som utvecklar ett mobilt managerspel för amerikansk fotboll och är sedan slutet av 2018 alumn från BizMakers inkubatorprogram.

Gold Town Games är mest känd för att utvecklat hockeyspel och har Wayne Gretzky som ambassadör och delägare. Bolaget är också börsnoterat på NGM sedan 2016.

Norrländska bolag

Stefan Sångberg, grundare och vd på Sideline Labs är glad över att ha landat en överenskommelse med Gold Town Games.
– Affären ger flera synergier mellan två norrländska bolag med höga ambitioner. De har tidigare lanserat två spel på global marknad och kommer därmed att addera stor erfarenhet och bred kompetens inom både utveckling och lanseringen av spelet, säger han.
Affären innebär bland annat att Sideline Labs får tillgång till Gold Town Games team samt spelplattformen W3XM i produktionen av sina kommande sportspelstitlar.

Stor marknad

Per Hultgren, VD på Gold Town Games AB menar att affären är strategiskt rätt.
– SideLine Labs har jobbat på i flera år och landat i ett riktigt spännande gameplay som vi tillsammans kommer kunna höja ytterligare genom samarbetet. Amerikansk fotboll är en av världens största lagidrotter, med fans över hela världen. Tillsammans gör vi bedömningen att konkurrensen bland managerspel för amerikansk fotboll är gynnsam och att det finns en position att ta på marknaden, säger han.
Han är också imponerad över Sundsvallsteamet.
– Stefan Sångberg en mycket driven person som tillsammans med sitt team verkligen brinner för samma sak som oss på Gold Town Games – att producera managerspel av högsta möjliga kvalitet, säger Per Hultgren.

Förvärvar majoritet

Gold Town Games förvärvar en majoritetsandel om drygt 50 procent i Sideline Labs för drygt 9 mkr, enligt ett pressmeddelande.
Finansieringen av transaktionen består i huvudsak av en kvittningsemission om 6,95 mkr för licensrättigheterna att använda Gold Town Games spelplattform W3XM. Därutöver investerar Gold Town Games och Almi Invest 2 mkr vardera. Och Norrlandsfonden bereder en propå om konvertibellån på 1 mkr

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here