Repris nr 1-2017: Rastlös inspiratör står stadigt i backen

Foto: Kerstin Stickler

För Daniel ”Durra” Urander finns två årstider: golf och slalom. Nu får sportentreprenören morgonpigga toppchefer att byta kostymen mot skidbyxorna.

”Jag har alltid hållit på med sporter och tävlade i slalom. Men när jag var 18 år tvingades jag sluta – knäna höll inte. Sedan dess är jag ungdomstränare på Sundsvalls slalomklubb. Jag är väldigt engagerad, har bra tålamod och lär mig varje barns namn.
Som 23-åring testade jag golf och snart var jag ungdomstränare även där. Idrotten är mitt liv men jag har även jobbat på lager, kört lastbil och taxi i tio år och varit lärarvikarie i sju år.
2010 startade jag eget efter att några föräldrar i backen tjatat om att jag borde tänka mer på mig själv. Jag kör pistmaskin och erbjuder privata skidlektioner, gruppträningar och även en hel del träningsläger för stockholmare.
Förra vintern drog jag igång ”Manchesterfrukostar”. Det är först en föreläsning och sedan åker vi i den nypistade backen. Jag har även privata grupper, nyligen ett gäng bankchefer.
Men mitt huvuduppdrag, tio månader om året, är för Sundsvalls golfklubb där jag är juniortränare och marknadssäljare.
Så länge det känns roligt jobbar jag väldigt mycket. På fritiden träffar jag gärna kompisar i backen eller på golfbanan. Nyligen var vi ett gäng som åkte ner och kollade på världscupen i störtlopp i Kitzbühl. Vi har en otrolig gemenskap.”

Berättat för Olof Axelsson

 

Daniel ”Durra” Urander
Ålder: Fyller 40 i augusti. ”Då ska jag äntligen ha stor fest.”
Familj: ”Pappa. Och så är gänget inom skidåkningen och golfen som min extrafamilj.”
Bor: I lägenhet i Sundsvall
Gör: Junioransvarig och marknadssäljare på Sundsvalls golfklubb. Kör pistmaskin och ger skidlektioner. Ideell tränare i slalom för barn och ungdomar för Sundsvalls slalomklubb. Driver sajten www.durra.se och är rådgivare för ett UF-företag.
Gillar: Att tävla mot elitskidåkaren Anders Svanebo, exempelvis på löparskidor upp för slalombacken. ”Jag får ett antal minuters försprång och ibland vinner jag”
Kuriosa: Namnet ”Durra” hittade kollegan Mikael Persson på när Daniel var 18 år. Vasa Bryggeri tillverkar läsken ”Durradricka”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here