Skatterabatt även för aktiebolag som anställer

Nu får även aktiebolag som anställer sin första medarbetare en sänkning av arbetsgivaravgifterna. Det så kallade växa-stödet kan maximalt innebära 63 630 kronor i minskade kostnader för företaget.

Växa- stödet som infördes den 1 januari 2017 riktas mot enmansföretagare som vill anställa och har hittills enbart gälld enskilda näringsidkare. Men från den 1 januari 2018 omfattar stödet även aktiebolag och handelsbolag.
Som enmansföretag räknas aktiebolag som inte har någon anställd eller endast en anställd som också är delägare och handelsbolag utan anställda och med högst två delägare.
För att få rätt till växa-stöd får anställningen påbörjas tidigast den 1 april 2018.
Om den anställda är delägare eller företagsledare eller närstående till en sådan person har företaget inte rätt till växa-stöd.
Reglerna innebär att enmansföretag som anställer en person bara ska betala ålderspensionsavgift (10,21 procent) på den ersättning som betalas till den först anställda medarbetaren.

Månadslön på 25 000 kronor
  • Anställning måste pågå i minst tre månader och arbetstiden vara på minst 20 timmar per vecka.
  • Taket är satt till en lön på 25 000 kronor per månad.
  • Stödet kan fås under högst tolv månader.Det innebär en maximal nedsättning av arbetsgivaravgifter med 63 630 kronor för ett helt år (31,42%-10,21%)*25 000 kronor *12 mån).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here