9 skäl att starta ett företag hemifrån

Att starta ett hemföretag på hel- eller deltid är ett stort beslut som kräver en hel del forskning och planering som kan verka skrämmande för de flesta. Men innan du skjuter upp eller avfärdar att göra det, överväg dessa skäl till varför du bör arbeta hemma.

  • Du har kontroll över ditt schema när du arbetar hemifrån.
  • Balans mellan arbete och privatliv är lättare att uppnå.
  • Du kanske kan göra något du tycker om.
  • Dyra och tidskrävande pendlingar kommer att vara ett minne blott.
  • Möjlighet att växla mellan jobbtyper, vilket ger variation till ditt arbete.

Kontroll över ditt schema

Att vara ansvarig för din dag är en av de största fördelarna med att arbeta hemifrån. Du kan ställa in och anpassa dina arbetstider för att möta ditt livs behov. Önskar du att du kunde ta en tupplur mitt på dagen? Det kan du som företagare i hemmet. Gör du ditt bästa arbete sent på kvällen, då kan du schemalägga din arbetstid efter det.

Denna frihet kan dock också föra med sig distraherande frestelser och en risk för att skjuta upp med arbetsrelaterade uppgifter. Du måste se till att du har rätt entreprenörsegenskaper och en bra daglig organisationsplan för att hantera detta nya ansvar. Om du har en familj, en partner eller rumskamrater, så måste du se till att din hemmiljö är gynnsam för den arbetsmiljö du behöver.

Balans i arbetslivet

Om du känner att ditt jobb tar för mycket tid så kan lösningen vara att ha ett hemmaföretag. Att ha ett flexibelt schema innebär att du kan avsätta tid för dina barn och din familj, eller utöva andra personliga intressen. Om du till exempel vill studera på distans samtidigt som du driver ditt företag så kan du det.

Att balansera arbete och privatliv kan vara utmanande om vissa regler och standarder inte ställs och följs. Kontinuerliga avbrott från dina barn, till exempel (är ett bra sätt att ta en paus) men kan göra att du förlorar en hel del arbetstid.

Så att uppnå en balans mellan arbete och privatliv kräver en viss planering och tidshantering. I vissa fall så kan du fortfarande behöva ordna med barnomsorg.

Tjäna pengar på att göra något du älskar

En av de bästa aspekterna med att starta ett hemföretag är att kunna förvandla en hobby eller en passion till en inkomst. Faktum är att du är mer benägen att nå framgång om du fokuserar på att driva din passion för vinst när du startar ett hemmaföretag.

Ingen mer pendling

Att arbeta utanför hemmet tar inte bara mycket tid, särskilt om du har en lång pendling, utan har även jobbrelaterade resekostnader. Att dra ner på en daglig pendling skulle ge en hel del extra pengar i fickan. Andra utgifter som många inte tänker på är vägtullar, slitage på bilen och tätare service.

Kontroll över inkomsten

Många människor väljer att inte starta ett företag för att de oroar sig för att de inte kommer att få en regelbunden inkomst att leva på. Även om den potentiella ebb och flod-karaktären av att driva ett hemföretag är något du måste överväga, är verkligheten att ett hemföretag kan tillåta dig att tjäna vad du är värd.

Som hemmaföretagare sätter du dina egna inkomstmål, såväl som dina egna produkt- eller tjänstepriser. Så länge du gör det arbete som behöver göras, som att nå nya kunder och marknadsföra ditt företag, så kommer du sannolikt att gå med vinst.

Skatteförmåner

En stor fördel med att arbeta för sig själv är de skatteförmåner som inte ges till anställda. Du kan skriva av utrustning, förnödenheter, tjänster och till och med en del av ditt hem eller din bil om det är lämpligt.

Vidare, när du har ett hemmaföretag, kan du dra av dina utgifter först och betala skatt på nettoinkomsten. Med det sagt är det viktigt att lära sig om företagsavdrag, redovisning och när du ska betala skatter och avgifter. Helst bör du rådfråga en skatteexpert.

Kontroll över din arbetsklädsel

Inga fler kavajer och dräkter. Inga fler slipsar eller strumpbyxor. Du kan bära vad du vill på ditt hemmakontor. Om du är mest bekväm och inspirerad i din fluffiga morgonrock, så kan du bära den varje dag om du vill.

Ingen chef

Ett hemföretag är idealiskt för någon som inte gillar att bli tillsagd vad de ska göra. Du kan göra jobbet på det sätt du tycker är bäst. Dessutom behöver företagare i hemmet inte känna sig skyldiga för att de dyker upp sent (såvida det inte är till ett nödvändigt möte). Du behöver inte be om ledighet eller känna dig obekväm för att du behöver stanna hemma när du blir sjuk. Det finns ingen som tittar dig över din axel för att se till att du jobbar.

Att vara sin egen chef och arbeta hemifrån kräver dock en del självdisciplin som tar tid att odla. Om du precis har börjat och tenderar att skjuta upp saker och ting, så ta det långsamt i början för att ge dig själv tid att vänja dig vid det, om du kan.

Fler möjligheter till tillväxt och variation

Alltför ofta slutar det med att anställda känner sig fast i sina jobb. I ett hemföretag, även om dina dagliga uppgifter är relativt lika, så finns det många möjligheter att variera dina arbetsuppgifter. Du kan arbeta från en annan plats, ändra ditt schema eller omprioritera ordningen på de uppgifter du måste göra.

Att starta ett företag kräver mer initiala investeringar än ett traditionellt arbete, som att få praktiska kunskaper om grundläggande redovisningspraxis, marknadsföring och pengar för den utrustning du behöver.

För att förbli konkurrenskraftig vill du fortsätta att utbilda dig, ta några certifieringar och hålla dig à jour med aktuella trender inom din bransch. I huvudsak så designar du din dag och vad du gör, vilket gör att du kan utöka och utveckla dina kunskaper och ditt företag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *