Hon får Sundsvall att mötas

Foto: Anna Thors

Hon är den motvilliga marknadsföraren som blev såld på varumärkesbyggande. Nu verkar Anna Stistrup vara med överallt där det händer något i stan.

Min sambo övertalade mig att ta ett marknadsföringsjobb för flera år sedan. Det visade sig vara den perfekta kombinationen av allt jag tycker är roligt: jag får möta många olika människor, vara kreativ och innovativ och samtidigt jobba strukturerat och praktiskt. Nu driver jag min egen firma där jag hjälper etablerade företag och startups att bygga sina varumärken och att nå ända fram till sina mål.
Min mamma var präst och jag växte upp i ett hem där det bjöds in många människor. Jag har också flyttat och rest mycket i mitt liv. Född i Uppsala, jobbat i York, Wien, Gävle, Söderhamn, Oslo och Göteborg, rest i Hong Kong och i Filippinerna. Jag gillar att vistas i mångkulturella sammanhang, jag gillar hur olika språk och dialekter låter och jag gillar att lyssna till idéer och tankar om olika sätt att se på världen och livet.
Jag är van att möta många nya människor och jag har nog alltid velat komma bakom det första intrycket. Så när jag kom till Sundsvall för 3,5 år sedan ville jag få fler att se det jag såg: att det fanns så många intressanta människor här. Jag startade Sundsvall Möter, små porträtt på Facebook och Instagram. Det gjorde att både jag och flera intervjupersoner fick uppmärksamhet tack vare alla som engagerade sig i sidan. Det var otroligt fint att se.
Jag drivs av en vilja att lära mig. Eftersom jag inte är klassiskt skolad inom varumärkesutveckling tänker jag inte alltid på samma sätt som flera kollegor. Men jag har nytta av min universitetsutbildning till statsvetare. Där har vi läst om hur människor påverkas av varandra och av världen vi lever i, och det är väl det all marknadsföring handlar om, eller hur?

Berättat för Mia Berg
Foto: Anna Thors
Anna Stistrup

Ålder: 32
Utbildning: Statsvetare
Familj: Sambo
Bor: I Sundsvall
Gör: Driver Stistrup Kommunikation som varumärkesutvecklare
Gillar: Hjälpa människor bli framgångsrika, hur de än definierar det
Ogillar: Blodpudding och reklam som spelar på människors rädslor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here