Hur man kommer igång med att arbeta som frilans hemifrån

Frilansande är ett av de snabbaste, mest lönsamma och enklaste sätten att komma igång med att arbeta hemifrån, speciellt om du erbjuder tjänster inom en färdighet du redan briljerar med. På något sätt sitter frilans mitt emellan företagande och anställning.

Inom frilansande är du egenföretagare, men arbetet är kontrakterat av ett företag och kan vara stadigt och regelbundet som på ett jobb. En av de stora fördelarna med frilansande är att du vanligtvis kan ta ut mer betalt per timme i din frilansverksamhet än vad arbetsgivare betalar anställda för samma arbete.

Om frilansande låter tilltalande för dig, kolla in guiden nedan som ger en översikt över frilansande och erbjuder sex frilansande affärsidéer.

Vad finns i denna frilansguide

Hur man kommer igång som frilans

Om du har speciella färdigheter så är att jobba som frilansare ett snabbt sätt att komma igång med att arbeta hemma och vara självständig utan att behöva starta ett verkligt företag. Som en allmän regel, så länge du verkar under ditt eget namn, behöver du inte registrera dig som ett företag utan kan driva en enskild firma. Så du kan dra nytta av några skatteförmåner, till exempel avdrag för ett kontor i ditt hem, men börja med att skapa ett separat bankkonto.

En av fördelarna med att starta ett frilansföretag är att du kan ta kunder just nu, utan mycket krångel eller kostnader. Hör med ditt nätverk eller hitta ett projekt online som frilansare, och du är i gång. Nyckeln till att utveckla en stadig ström av kunder är att tillhandahålla en utmärkt service och vara kreativ när det gäller marknadsföring av sina tjänster. En av de bästa marknadsföringsstrategierna för frilansare är att få rekommendationer från tidigare kunder. Många frilansare kan bygga upp sin verksamhet enbart genom mun-till-mun.

Frilansskribent

Medan världen blir mer digital och virtuell, fortsätter behovet av författare att blomstra. Frilansskrivning kan omfatta en mängd olika arbeten inklusive frilansskrivning av artiklar för onlinemedia eller bloggar, copywriting (PR, annonser, försäljningsbrev, etc), spökskrivning, CV och mer.

Frilansskribent kan vara det snabbaste sättet att börja som frilans eftersom det inte kräver någon speciell programvara. Om du har en dator, tillgång till internet, ett ordbehandlingsprogram och förmågan att sammanfoga ord så kan du börja frilansskriva idag.

Dessutom så är det extremt flexibelt. Du kan börja på deltid och bygga upp din inkomst efterhand som du växer och lär dig. Du kan arbeta hemifrån, på ett café, när du reser omkring i din husbil eller på en avlägsen plats utomlands – där du alltid har drömt om att bo.

Frilansande virtuell assistent

Virtuell assistent (VA)-branschen, är en form av frilansande, och något som frodas i denna nya outsourcing- och crowdsourcingekonomi. Och, i likhet med frilansande i allmänhet, så är arbetet som kan utföras som virtuell assistent mycket varierat.

I huvudsak ger virtuella assistenter administrativt stöd till företag. Uppgifter kan inkludera kalenderhantering, e-post, kundsupport, research och mer. Om du har kompetens inom kontorsstöd så kan ett virtuellt assistentföretag startas snabbt med små ekonomiska investeringar om du redan har verktygen och utrustningen.

Frilansande webbdesign/programmering

I denna digitala tidsålder är efterfrågan på webbplatser som lockar besökare stor. Medan Gör det själv-webbdesign har gjort det lättare för företag att komma online, vill många inte ha besväret med att bygga och underhålla webbplatsen själv. Vidare vill vissa ha en mängd olika funktioner som kräver en större teknisk kunskap för att skapa.

Att designa en enkel hemsida kan ge en webbdesigner så mycket som 10 000 kronor, medans mer komplicerade projekt betalar sig mycket mer. Tillsammans med att bygga webbplatser för kunder kan du också skapa mallar och teman som du kan sälja till gör-det-självare och lägga till en extra inkomstström.

Frilansande internetmarknadsförare

Marknadsföring är nyckeln till framgång för alla företag. Men även om många företagare kan sin produkt och tjänst utan och innan, vet de inte alltid hur de ska marknadsföra den effektivt. Andra vill helt enkelt inte lägga tid och krångel på marknadsföring. Det är där experter som frilansande marknadsförare kommer in.

Liksom andra former av frilansande så kan det innebära en mängd olika uppgifter att vara frilansande marknadsförare, vilket gör att du kan fokusera på ett specifikt område eller nisch.

Några exempel på arbete som frilansande marknadsförare kan göra, är:

  • Copywriting (d.v.s. försäljningsbrev eller annonser).
  • Hantering av sociala medier.
  • Sökmotormarknadsföring.
  • Internet marknadsföring.

Även om du kan erbjuda en mängd olika marknadsföringstjänster, är många internetmarknadsförare specialiserade på en typ (till exempel sociala medier) eller i en specifik bransch (till exempel marknadsföring för fastighetsmäklare).

Frilansande bokhållare

I likhet med marknadsföring är det många företagare som inte kan eller vill krångla med bokföring. Om du har erfarenhet av bokföring eller redovisning så kan det vara lukrativt att frilansa inom dessa färdigheter, tjäna mellan 500 och 1000 kr i timmen, ännu mer om böckerna är komplicerade.

Dagens bokföringsfrilansare bör vara kunniga inom bokföring och bokföringsprogram – särskilt i de programvaror som är branschledande för de typer av frilansande småföretagskunder som du troligen skulle arbeta för.

Frilansande CV-skribent

Arbetsmarknaden är hård med stor konkurrens. Många kvalificerade kandidater behöver hjälp med att få sitt CV att sticka ut från alla andra sökandes. Att tillhandahålla tjänster för redigering och skrivning av CV hjälper inte bara människor att hitta sin plats på arbetsmarknaden, utan det kan startas upp på deltid eller heltid och kräver väldigt lite för uppstart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *